Näin luet digilehteä tietokoneella

Voit lukea digilehteä internet-selaimessa Digilä-sivustolla.
Pääset digilehteen myös paikallislehtesi nettisivujen kautta kohdasta Lue digilehti.

1. TILAA LEHTI JA HANKI TUNNUKSET
Jos olet jo paikallislehden täystilaaja, hanki Digilä-tunnukset täältä. Jos et ole vielä lehden tilaaja, voit tehdä tilauksen täältä hintaan 6 € / kk.

2. VALITSE OMA PAIKALLISLEHTESI
Pääset käsiksi lehtien digiversioihin Digila.fi:n etusivulta tai yläpalkin kohdasta Lue digilehteä. Myös alla olevia logoja klikkaamalla pääset lukemaan haluamaasi digilehteä:

Akaan SeutuLempäälän-Vesilahden SanomatSydän-Hämeen LehtiYlöjärven UutisetSuur-Tampereen logo

3. KIRJAUDU SISÄÄN
Kirjaudu sisään oikean yläkulman painikkeesta. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi ja salasana on se salasana, jonka määrittelit rekisteröityessäsi palveluun.

Esimerkki lehden numerosta4. VALITSE HALUAMASI NUMERO JA KLIKKAA ”LUE”
Uusin numero löytyy digilehden aloitusnäkymästä vasemmasta yläkulmasta.
Aiemmin ilmestyneet numerot näkyvät arkistoituina viimeisimmän numeron vieressä ja alapuolella.
Euromerkillä (€) merkityt lehden numerot ovat maksullisia, ja sivusto pyytää sinua kirjautumaan tunnuksillasi sisään ennen lukuhetkeä.
Maksuttomia numeroita pääset lukemaan ilman kirjautumista.

Digilehden rikastukset aukeavat erilliseen ikkunaan5. TUTKI RIKASTETTUJA SISÄLTÖJÄ
Digilehden rikasteet voivat olla tekstejä, videoita, suurennettuja kuvia, kuvasarjoja tai linkkejä. Rikastettu sisältö aukeaa erilliseen ikkunaan, kun klikkaat rikastettua aluetta.
Tunnistat rikastukset siitä, että ne välähtävät kirkkaina kääntäessäsi uuden sivun. Rikastukset saa pysyvästi näkyviin klikkaamalla oikean yläkulman lamppupainiketta.

• Klikkaa juttujen otsikoita, niin tekstit aukeavat kätevään lukuruutuun.
  • Klikkaa näitä symboleja, niin saat auki videot, kuvagalleriat ja linkit:

video    kuvagalleria   linkki

6. SELAA DIGILEHTEÄ
Käännä sivuja klikkaamalla oikean ja vasemman reunan nuolia tai käyttämällä näppäimistön nuolinäppäimiä.
Saat koko lehden sisällön näkyviin klikkaamalla oikean yläkulman ruudukkopainiketta. Voit siirtyä valitsemallesi aukeamalle klikkaamalla.

7. ZOOMAA LÄHEMMÄS JA KAUEMMAS
Tietokoneella voit zoomata tuplaklikkaamalla sivua tai klikkaamalla suurennuslasipainiketta

zoomaus_tietokone

Digilän painikkeet

digityy